Триває прийом пропозицій щодо укладання договорів за ПМГ–2023

8 грудня 2022 о 12:09
844

Як ми вже повідомляли, до 18:00 19 грудня 2022 р. Національна служба здоров’я України (НСЗУ) приймає пропозиції від медичних закладів для укладення договору за Програмою медичних гарантій (ПМГ) за спрощеною формою.

Хто може подати документи за спрощеною формою

Подати пропозиції за спрощеною формою можуть медичні заклади, які:

  • мають договір у 2022 р. і планують укласти договір за тими ж пакетами (або меншою кількістю) та виключно за тими самими місцями надання послуг, які були зазначені в договорі станом на дату подання пропозиції;
  • відповідають умовам закупівлі та специфікації за відповідними пакетами на 2023 р.

При подачі за спрощеною формою до пропозиції слід приєднати:

  • скановану копію документа, що підтверджує повноваження підписанта;
  • висновок про доступність у разі внесення змін до самого документа, який подавався під час укладення договору на 2022 р.

Звертаємо увагу, що оголошення розміщені на сайті НСЗУ за посиланням, вимоги до закупівлі медичних послуг — також на сайті в розділі Вимоги 2023.

Договори укладаються на термін з 1 січня 2023 до 31 грудня 2023 р., якщо інше не передбачено законодавством.

Подати пропозицію можна, перейшовши за посиланням.

Нові пакети послуг

У МОЗ України підкреслюють, що доступ пацієнтів до безоплатних медичних послуг залишається в пріоритеті для системи охорони здоров’я, особливо в час війни. Кожен українець має право безоплатно отримати необхідну медичну допомогу, за надання якої лікарні сплачує НСЗУ з бюджетних коштів.

Попри широкомасштабну агресію російської федерації і складнощі, які переживає наша країна, НСЗУ продовжує стабільно виплачувати кошти медичним закладам — за 2022 р. виплатила лікарням майже 126,5 млрд грн і контрактує медичні заклади на 2023 р.

Одним із пріоритетів ПМГ–2023, зважаючи на війну, стала медична реабілітація. Запроваджено новий пакет «Комплексна реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах». Новий пакет дозволить отримувати комплексну реабілітацію всім, хто потребує відновлення порушених чи втрачених фізичних навичок.

Також ПМГ розширено пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей із психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», щоб психологічну допомогу можна було отримати на первинній ланці в сімейного лікаря. На жаль, багатьом військовим і цивільним в Україні через війну необхідна професійна психологічна допомога, тож запит на неї враховано в ПМГ–2023.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua