НСЗУ оголосила про укладання договорів за напрямком щодо супроводу та лікування психічних розладів на «первинці»

22 листопада 2022 о 15:05
1380

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) розпочинає контрактування за новим пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Обґрунтування

Через війну питання психологічної допомоги набуло особливо актуального значення. Тож Програму медичних гарантій розширили, щоб психологічну допомогу можна було отримати у сімейного лікаря.

У межах нового пакета лікар первинної медичної допомоги має надати пацієнту базову психологічну допомогу та скласти план ведення і лікування пацієнта в межах своєї компетенції.

Особливості

Слід звернути увагу, що лікарі первинної ланки та медичні сестри, аби надавати цю допомогу, повинні пройти спеціальне навчання за сертифікованою програмою mhGAP. Тож до оголошення потрібно буде прикріпити скановану копію документа, який підтверджує проходження курсів.

Це можуть бути навчальні програми від таких провайдерів: ВООЗ, Світовий банк, проєкт MH4U, «Лікарі світу», «Лікарі без кордонів», «Міжнародний медичний корпус», Академія сімейної медицини України, проєкт Deloitte, проєкт HOPE, НУО «Проліска», проєкт PACT.

Оголошення за новим пакетом вже розміщене на сайті НСЗУ в розділі «Контрактування 2022» за посиланням.

З вимогами до пакета можна ознайомитися в розділі «Вимоги ПМГ 2022» за посиланням.

Пропозиції прийматимуть до 18:00 за київським часом 30 листопада 2022 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/groups/NSZUAcademy