У Києві виявили ще 6 випадків COVID-19, викликаних штамом «дельта»

22 липня 2021 о 16:14
903

В Олександрівській лікарні Києва шляхом первинного тестування виявлено 6 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, викликану штамом «дельта». Про це 22 липня 2021 р. повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Коментар Миколи Поворозника

«Відомо, що це пацієнти різного віку — від 21 до 73 років. Для проведення первинних досліджень на виявлення саме цього штаму Олександрівська лікарня закупила спеціальні реактиви. Наразі біоматеріал, відібраний у пацієнтів з підозрою на захворювання коронавірусною інфекцією, викликаною штамом «дельта», передано для підтвердження в Київський міський лабораторний центр МОЗ України», — розповів М. Поворозник.

Він зауважив, що останніми днями у столиці, як і в усій країні загалом, спостерігається незначне збільшення кількості хворих на COVID-19.

Місто веде активну підготовку до третьої хвилі пандемії

«Така ситуація прогнозована, адже зараз сезон відпусток. Люди подорожують як всередині країни, так і за кордон. Штам «дельта» має високий рівень контагіозності, коротший інкубаційний період та агресивніший перебіг, тож місто веде активну підготовку до третьої хвилі пандемії. На сьогодні визначено 23 медичні заклади, в яких можна буде розмістити понад 5600 хворих на коронавірус», — зазначив М. Поворозник.

Можливість захворювання дітей

Він додав, що з досвіду країн, де вже набирає обертів третя хвиля, однією з її особливостей є захворювання серед дітей.

«Зокрема, спостерігається збільшення кількості випадків, які потребують госпіталізації. І це при тому, що діти та молодь переносять захворювання легше, аніж люди похилого віку та ті, хто страждає на хронічні захворювання, але дуже швидко передають хворобу», — розповів М. Поворозник.

Він зазначив, що дієвий спосіб вберегтися від захворювання — вакцинація.

«Сьогодні місто зробило все для того, щоб кожен охочий міг вакцинуватися. У столиці щеплення проти COVID-19 можна зробити в Центрі вакцинації на Лівобережній, у кабінетах щеплень муніципальних закладів охорони здоров’я та в мінівакцинальних центрах, які працюють у вихідні. Тож вакцинуйтеся, захистіть себе і своїх рідних від захворювання!», — закликав М. Поворозник.

Нагадаємо, до цього часу в Україні було зафіксовано 4 випадки COVID-19, викликаних штамом «дельта».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kyivcity.gov.ua