До кінця року в Україні здійснять 300 трансплантацій кісткового мозку

15 квітня 2021 о 14:18
419
Спеціальності :

Протягом 2021 р. в Україні передбачено проведення 300 трансплантацій кісткового мозку. Міністерство охорони здоров’я виділило відповідні кошти в рамках реалізації пілотного проєкту з розвитку трансплантації. Про це під час брифінгу 15 квітня 2021 р. повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко.

«Станом на сьогодні вже зробили 60 трансплантацій. З них 50 — аутологічні трансплантації кісткового мозку та 10  — алогенні»,  — зазначив І. Іващенко.

Заступник міністра поінформував, що Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «Охматдит» проведено три алогенні трансплантації кісткового мозку. Це стало можливим завдяки активній співпраці України з міжнародними реєстрами донорів кісткового мозку, що значно покращить можливість виконання таких операцій для дітей і в майбутньому для дорослих.

Де в Україні проводять трансплантацію кісткового мозку

Слід зазначити, що у пілотному проєкті з розвитку трансплантації 6 лікувальних закладів проводять трансплантацію кісткового мозку. Це Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ», Національний інститут раку, Київський центр трансплантації кісткового мозку, Черкаський обласний онкологічний диспансер, Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України та Київський обласний онкологічний диспансер.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua