Вакцинація від COVID-19: інформаційний супровід кампанії

3 лютого 2021 о 12:55
365

Станом на 3 лютого 2021 р. за час роботи національного контакт-центру з протидії поширенню коронавірусної інфекції до нього за єдиним безкоштовним номером 0-800-60-20-19 звернулося понад 167 тис. українців. Про це під час брифінгу 3 лютого 2021 р. повідомив Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Цифровий супровід вакцинальної кампанії

Урядовець повідомив також, що МОЗ України спільно з партнерами працює над створенням окремого інформаційного порталу з питань вакцинації від COVID-19. Цей портал міститиме інформацію про проведення вакцинації від COVID-19.

Першу версію порталу буде запущено 8 лютого 2021 р., повноцінну версію з усім необхідним функціоналом та мобільною версією — до кінця лютого.

Проведення вакцинації від COVID-19 в Україні також відбуватиметься за допомогою відповідних інформаційно-телекомунікаційних систем та електронних інструментів.

За допомогою Електронної системи охорони здоров’я будуть покриті потреби щодо вакцинації, відбудеться збір даних та їх аналіз. А можливості інформаційної системи MedData покриють потреби в частині аналітичного обліку та логістики щодо руху вакцин.

На сьогодні механізм формування списків та записів на вакцинацію від COVID-19 передбачає два підходи:

>
  • формування списків через роботодавців, тобто за прив’язкою до місця роботи;
  • відкриті записи на вакцинацію від COVID-19 для цільових груп, які не прив’язані до місця роботи (наприклад особи похилого віку).
  • Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Пресслужба «Українського медичного часопису»
    за матеріалами facebook.com/moz.ukr