COVID-19: мобільну бригаду можна буде викликати через контакт-центр МОЗ

25 листопада 2020 о 12:35
3336

З 26 листопада 2020 р. МОЗ України запускає в тестовому режимі послугу з виклику через контакт-центр мобільної бригади, яка братиме зразки для діагностики COVID-19. Про це під час щоденного брифінгу 25 листопада 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.  У закладах охорони здоров’я будуть визначені особи, які відповідатимуть за цю роботу. Запровадження цієї опції через контакт-центр дозволить пришвидшити виклик мобільної бригади хворим, які мають симптоми COVID-19.

Консультації сімейних лікарів

МОЗ України також планує до кінця поточного місяця запустити консультації сімейних лікарів через контакт-центр. Наразі розпочато набір лікарів.

Очільник МОЗ нагадав, що в Україні продовжує зростати кількість хворих на COVID-19. За минулу добу зафіксовано 13 882 нові випадки захворювання, госпіталізовано 1 818 осіб. Метою запровадження в країні карантинних обмежень є сповільнення розповсюдження коронавірусної хвороби, зменшення навантаження на медичну систему, збереження здоров’я та життя громадян.

Посилення відповідальності за порушення карантину

Зазначено, що з 21 листопада 2020 р. вступив в силу закон про запровадження адміністративної відповідальності за неносіння масок у громадських будівлях і транспорті. За період дії документа складено 2 111 постанов про накладання штрафів на місці порушення.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/moz.ukr