10 лікарень щотижня приєднуються до прийому хворих на COVID-19

23 листопада 2020 о 14:14
354

Щотижня близько 10 лікарень приєднуються до прийому коронавірусних пацієнтів. Влада продовжує вирішувати основні завдання: збільшення кількості ліжко-місць та забезпечення киснем, наголосив 21 вересня 2020 р. заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в ефірі одного з національних телеканалів.

За його словами, декілька тижнів тому для хворих на COVID-19 було 50 тис. ліжко-місць, сьогодні їх уже 56 тисяч.

Усі голови ОДА отримали завдання знайти додаткові ліжко-місця

«Було завдання від МОЗ України та від Офісу Президента для всіх голів ОДА — провести дослідження того, скільки можна знайти ліжко-місць у кожній області. Ми повинні були вийти на 100 тис. ліжко-місць під COVID-19. На зараз вдалося знайти 92 тис. місць, які зможуть приймати ковідних хворих», — розповів Кирило Тимошенко.

Щотижня до лікування COVID-19 приєднується 10 лікарень

Він зауважив, що, за даними МОЗ України, щотижня близько 10 лікарень приєднується до прийому коронавірусних пацієнтів — щойно показник заповненості лікарень у регіоні перевищує 50%, ухвалюється рішення про перепрофілювання нового медичного закладу.

Забезпечення киснем

«Друге завдання, над яким працюємо щодня, — кисень. Наша мета — щоб 80% ліжко-місць були з киснем. Зараз їх десь близько 44–45%. Це замало», — зазначив заступник керівника Офісу Президента.

К. Тимошенко наголосив, що влада максимально швидко намагається вирішити це питання — у період з 1 по 13 листопада було додано 5,2 тис. ліжко-місць із киснем, за останній тиждень — ще 3,5 тис., і наступного тижня плануються додаткові декілька тисяч.

«Наш шанс пройти без повного локдауну — якщо всі будуть дотримуватися карантину вихідного дня… Якщо ми не об’єднаємося в цій проблемі, а будемо піаритися, то COVID не обійде», — наголосив він.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua