МОЗ планує збільшити фінансування онкологічної допомоги

15 жовтня 2020 о 12:28
657

У бюджетному запиті на наступний 2021 рік МОЗ України ініціює закладання базової ставки на діагностику і хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у розмірі 60 332,85 грн на особу на рік. Про це 14 жовтня 2020 р. під час брифінгу заявив міністр охорони здоров‘я Максим Степанов.

Базова ставка має становити понад 60 тис. грн

«МОЗ продовжує інформувати громадян щодо того, яку логіку ми вкладаємо у наш бюджетний запит та формування тарифів на надання медичної допомоги в наступному році. І сьогодні я хочу сказати про діагностику, хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями або підозрою на новоутворення у дорослих та дітей в амбулаторних умовах. Отже, в наших розрахунках на наступний рік ми закладаємо базову ставку за готовність надавати медичну допомогу одній особі протягом року у розмірі 60 332 грн», — зазначив очільник МОЗ.

М. Степанов також зауважив, що базова ставка — це середня вартість надання медичної допомоги, до якої додаються відповідні коефіцієнти залежно від тяжкості перебігу захворювання. Міністр підкреслив, що в Україні щорічно реєструють 150–170 тис. пацієнтів з онкозахворюваннями.

Зарплата медиків має зрости у 2,5 раза

«У цьому тарифі, окрім вартості ліків та медичних виробів, ми також закладаємо зовсім інші показники щодо заробітної плати. Ми прагнемо, щоб заробітна плата наших медпрацівників вже наступного року зросла мінімум у 2,5 раза», — заявив М. Степанов.

Нагадаємо: раніше М. Степанов зазначив, що до кінця 2020 р. для служби екстреної медичної допомоги буде закуплено 400 нових автівок, які будуть розподілені між регіонами.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua