Підвищення зарплат медикам: коментар Максима Степанова

7 жовтня 2020 о 17:25
8490

У тарифі на надання медичних послуг для пацієнтів з підозрою та захворюванням на COVID-19 враховані 300% заробітної плати медичним працівникам, які займаються лікуванням COVID-19, та лікарські засоби, які необхідні для лікування пацієнта з коронавірусною хворобою. На одного пацієнта з тяжким перебігом хвороби в тарифі закладено суму від 45 тис. грн.

Про це під час щоденного брифінгу 7 жовтня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Очільник МОЗ України також нагадав, що за ініціативою Міністерства та за підтримки Президента України Володимира Зеленського було запроваджено з вересня підвищення заробітної плати медичним працівникам у формі доплат: лікар отримає додатково 3560 грн, середній медичний персонал — 2500 грн, молодший медичний персонал — 1250 грн. Ці кошти перераховуються в лікарні. На даний момент налічується 1379 лікарень, що становить більше ніж 80% всіх медичних закладів. Найближчим часом ці доплати будуть перераховані на решту лікарень.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr