МОЗ планує закупити 400 машин екстреної медичної допомоги

12 жовтня 2020 о 17:12
844

До кінця 2020 р. для служби екстреної медичної допомоги буде закуплено 400 нових автівок. Про це 12 жовтня 2020 р. в ефірі одного з центральних телеканалів заявив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

«Зараз триває процес закупівлі нових автівок екстреної медичної допомоги. Це близько 400 машин, які будуть розподілені між регіонами», — зазначив очільник МОЗ України.

Особливості роботи екстреної медичної допомоги під час епідемії COVID-19

Міністр також запевнив, що з самого початку епідемії коронавірусу в Україні, було чітко визначено кількість бригад екстреної допомоги, які виїжджають виключно на COVID-19.

«Цей поділ зберігається і сьогодні, водночас кількість бригад постійно збільшується. Це правильно, адже автівки, виділені спеціально для COVID-19, ретельно обробляються після кожного виклику», — розповів в ефірі М. Степанов.

Крім цього, в МОЗ підрахували, що кількість викликів екстреної медичної допомоги в Україні за останній місяць збільшилася на 10%.

Нагадаємо, в цьому році в бюджеті передбачено 922 млн грн на придбання машин екстреної медичної допомоги та обладнання для навчально-тренувальних відділень центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Наразі потреба галузі у нових автомобілях становить близько 1800 одиниць. Повністю замінити автопарк екстреної медичної допомоги планується протягом найближчих років.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua