Сільська медицина, відділення екстреної допомоги та закупівля комп’ютерних томографів

25 вересня 2020 о 11:18
807

Міністерство охорони здоров’я України разом з Українським фондом соціальних інвестицій перейшли у фазу імплементації інфраструктурного проєкту «Покращення первинної медицини у сільській місцевості». Про це під час брифінгу МОЗ України 24 вересня 2020 р. повідомила Світлана Шаталова, заступник міністра охорони здоров’я України.

Зазначено, що участь у проєкті дозволить з початку 2021 р. провести ремонти та реконструкції у 40 амбулаторіях у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій областях, а також у підконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей та виділення коштів на суму 14,5 млн євро. Реалізація проєкту сприятиме підвищенню доступності первинної медичної допомоги, поліпшить умови праці для медичних працівників.

Робота над бюджетом 2021

Велику увагу в діяльності фінансово-економічного блоку МОЗ України приділено підготовці роботи із «медичним» бюджетом 2021 року. Зокрема, нагальною є потреба у створенні справедливих та конкурентних умов фінансування, забезпечення умов для якісної роботи лікарів у медичних закладах нашої країни. Задля досягнення цих цілей МОЗ подало пропозиції та розрахунки до Мінфіну на 296, 6 млрд грн, з яких 225 млрд грн повинні бути спрямовані на Програму медичних гарантій.

Закупівлі

ДП «Медичні закупівлі України» оголосило перші торги щодо постачання комп’ютерних томографів, МОЗ України провело зустрічі із представниками Запоріжжя, Полтави, Донецька, Івано-Франківська і головними лікарями опорних медичних закладів. Продовжуються перемовини про підписання угод із Кіровоградською, Київською, Хмельницькою, Рівненською та Чернігівською областями.

Відділення екстреної медичної допомоги

Міністерство проводить зустрічі у регіонах щодо готовності приміщень прийняти обладнання за програмою президента України «Велике будівництво». Перші сучасні відділення екстреної медичної допомоги відкриють двері для пацієнтів уже в жовтні 2020 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»