Безперервний професійний розвиток медиків: МОЗ розробляє нові вимоги

25 серпня 2020 о 12:52
3772

Міністерство охорони здоров’я України розпочало активну розробку вимог до заходів безперервного професійного розвитку медичних працівників та організаторів цього процесу. Також почалася робота над порядком та умовами внесення їх до реєстру організаторів. Про це 22 серпня 2020 р. повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, під час першого засідання Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти, які здійснюють підготовку спеціалістів у галузі охорони здоров’я.

В Україні не вистачає медичних кадрів

«Наразі в Україні 50 тис. лікарів пенсійного віку. Щороку понад 6 тис. фахівців покидають професію. Тому питання підготовки та навчання нових високопрофесійних спеціалістів наразі — у пріоритеті. Рішення, які допоможуть розв’язати цю проблему, необхідно приймати невідкладно. Щоб ці рішення були зваженими та фаховими, необхідно радитися з ректорами закладів вищої освіти — безпосередніми учасниками процесу», — наголосив М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr