Розроблено зміни до Порядку безперервного професійного розвитку медиків

6 липня 2020 о 14:48
5388

МОЗ України оприлюднює для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я».

Обґрунтування

Проєкт постанови розроблено відповідно до Стратегії розвитку медичної освіти в Україні, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 р. № 95, пункту «д» частини першої статті 78 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», частини першої статті 6, частини другої, третьої та десятої статті 18 Закону України «Про освіту».

Про що документ

Проєктом акта пропонується розширити застосування норм та вимог концепції навчання впродовж життя для представників фармацевтичної професійної спільноти, молодших спеціалістів з медичною освітою, а також професіоналів із вищою немедичною освітою, які працюють у системі охорони здоров’я.

Проєкт акта передбачає розширення вимог та гарантій щодо безперервного професійного розвитку на додаткові контингенти медиків та фармацевтів, а саме: провізорів, медичних сестер та братів, бактеріологів, біологів та біохіміків лабораторій, ентомологів, зоологів та мікробіологів.

Також потребує відтермінування впровадження вимог щодо обов’язкової реєстрації провайдерів безперервного професійного розвитку у зв’язку з несприятливими для ринку освітніх послуг умовами, спричиненими епідемією коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.

Докладніше – у порівняльній таблиці

Куди надавати пропозиції

Обговорення проєкту акта триватиме до 29 липня 2020 р. Пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адресу: [email protected], або ж за адресою: Міністерство охорони здоров’я України, Директорат освіти, науки та кадрів, вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua