Медична освіта: представлено в.о. ректора Донецького національного медичного університету

20 серпня 2020 о 11:06
902

19 серпня 2020 року, під час робочої поїздки на Схід України міністр охорони здоров’я Максим Степанов представив в.о. ректора Донецького національного медичного університету Майю Єрмолаєву.

Заклад вдалося зберегти завдяки його співробітникам

«Війна внесла серйозні корективи в роботу Донецького національного медичного університету. Але завдяки його команді заклад вдалося зберегти. Так, поки не в тому вигляді, який був до війни.  Але ми плануємо повернути університету провідне місце серед закладів медичної освіти. І перший вагомий крок на шляху до цього — призначення нової в.о. ректора. Майя Єрмолаєва все своє лікарське і наукове життя працювала у Донецькому національному медичному університеті і розуміє, які кроки необхідно зробити для відновлення провідних позицій закладу», — розповів очільник МОЗ України.

На сьогодні у Донецькому національному медичному університеті навчаються 2718 студентів. По закінченні 2019–2020 навчального року випускниками Університету є 223 студенти.

В Україні — 5000 неукомплектованих лікарських посад

«Підготовка медичних кадрів —  нагальне питання для нас. Адже наразі близько 5000 лікарських посад залишаються неукомплектованими, серед них і медико-профілактичного профілю: лікарі-інфекціоністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-вірусологи. Потреба у педіатрах також зростає щороку», — наголосив М. Степанов.

Також міністр охорони здоров’я розповів про завершення роботи над планом створення Донецької обласної лікарні, яка, окрім того, стане високоспеціалізованою університетською клінікою.

Зі свого боку, в команді Університету зазначили, що М. Степанов — перший міністр охорони здоров’я, який відвідав Донецький медичний університет від початку бойових дій на Сході України.

Під час робочого візиту на Схід М. Степанов відвідав також Міську лікарню № 3 Краматорської міської ради та Обласну дитячу лікарню міста Слов’янськ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua