Зарплата лікаря має стартувати з 20–25 тис. грн на місяць — Максим Степанов

31 липня 2020 о 16:42
7229

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України за підтримки Президента та Уряду досягло підвищення заробітної плати медичним працівникам із 1 вересня цього року. При цьому керівництво відомства налаштоване й надалі підвищувати рівень зарплати у новому році та хоче довести її до рівня не менше 20–25 тис. грн на місяць.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, відкриваючи другу чергу нового корпусу лікарні «Охматдит» разом із Президентом України Володимиром Зеленським у середу 29 липня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Відверто треба визнати, що протягом 30 років в Україні не звертали особливої уваги на заробітну плату медичних працівників. Вона завжди була на найнижчому рівні. Завдяки Вам (Президентові Володимиру Зеленському — ред.) ми з 1 вересня піднімаємо заробітну плату. Що стосується бюджету наступного року, ми, звичайно, закладаємо вже зовсім інші показники щодо заробітної плати наших медичних працівників. На моє переконання, заробітна плата лікаря повинна стартувати в межах 20–25 тис. грн», — зазначив М. Степанов.

Нагадаємо, відкриття другої черги нового корпусу лікарні «Охматдит» дозволить закладу надавати повний спектр допомоги онкохворим дітям, включаючи операції з пересадки кісткового мозку. Зараз МОЗ працює над тим, щоб створювати такі проєкти по всій Україні, а також над покращенням матеріальної бази медичних закладів та підвищенням зарплат медикам.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr