НСЗУ оголошує про укладення договорів про перехідне фінансове забезпечення (оновлено)

17 липня 2020 о 13:00
1433

На сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ) у розділі про укладення договорів з’явилося оголошення про укладення договорів про перехідне фінансове забезпечення комплексного надання медичних послуг закладами охорони здоров’я.

Подання пропозицій та їх розгляд 

1. Строк подання пропозицій спливає о 18-й годині 00 хвилин за київським часом 31 серпня 2020 р.
Пропозиції на укладення договору, у тому числі з усунутими недоліками (повторні), подані після закінчення строку подання не розглядаються.
Якщо суб’єкту господарювання надіслано повідомлення про виправлення помилок у його пропозиції після граничної дати подання пропозицій, суб’єкт господарювання має право подати оновлену пропозицію протягом двох робочих днів з дня надіслання НСЗУ повідомлення про виправлення помилок.
2. Заявник подає до НСЗУ пропозицію (заяву та додатки до неї) в електронній формі шляхом заповнення електронних полів.
3. Суб’єкт господарювання, який бажає укласти договір з НСЗУ на визначених в оголошенні умовах, до подання пропозиції повинен забезпечити внесення до електронної системи охорони здоров’я актуальної інформації про:
1) суб’єкт господарювання та місця надання ним медичних послуг;
2) ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики (дата, строк дії, номер наказу, номер ліцензії та вид господарської діяльності, на право здійснення якого видано ліцензію).
УВАГА! У разі коли після подання пропозиції зазначена інформація змінюється, суб’єкт господарювання повинен у той же день внести відповідні зміни до електронної системи охорони здоров’я.
4. НСЗУ розглядає пропозиції про укладення договору  до 12 вересня 2020 р. включно.

Подробиці — за посиланням

Важливо!

Також у НСЗУ наголошують, що подати пропозицію зможуть заклади які уклали договір із НСЗУ про надання вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами з квітня 2020 року, за винятком спеціалізованих стоматологічних закладів, центрів громадського здоров’я, санаторно-курортних закладів, центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікарсько-фізкультурних диспансерів (центрів спортивної медицини), які у 2020 році отримають фінансування за Програмою медичних гарантій менше, ніж було в 2019 році за субвенцією.

Зверніть увагу: для укладення таких договорів лікарні мають подати до НСЗУ плани розвитку своїх закладів за формою, затвердженою МОЗ України. Наразі типова форма плану розвитку закладу розробляється МОЗ. Наголошуємо, що план повинен бути також затверджений власником або госпітальною радою.

Якщо пропозиція буде подана без плану розвитку за формою, затвердженою МОЗ, НСЗУ не зможе ініціювати укладення договору, та надсилатиме повідомлення з проханням про виправлення помилки або подання необхідної інформації та документів.

Тому НСЗУ рекомендує не подавати пропозицію до офіційної публікації наказу про типову форму плану розвитку на сайті МОЗ України (зараз проєкт наказу проходить громадське обговорення) і до розробки та затвердження такого плану закладом.

Читайте також Оголошення від НСЗУ про укладення договорів за Програмою медичних гарантій від 03.07.2020 р

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua