Розроблено Типову форму плану розвитку закладу охорони здоров’я

15 липня 2020 о 17:57
7323

Як ми вже повідомляли, 19 червня 2020 р. Кабінет Міністрів України своєю Постановою № 513 ухвалив зміни до Програми медичних гарантій на 2020 рік (ПМГ–2020), якими, зокрема, запроваджується новий пакет для закладів охорони здоров’я, які отримають у 2020 р. фінансування за ПМГ–2020 менше, ніж було у 2019 р. за субвенцією.

У НСЗУ, в свою чергу наголошували, що для укладення таких договорів лікарні мають подати до НСЗУ плани розвитку своїх закладів, затверджені власниками закладів охорони здоров’я або госпітальними радами. Але наразі заклади не можуть скласти такий план, оскільки його форма перебуває у розробці у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України.

15 липня 2020 р. МОЗ України опублікувало для громадського обговорення проєкт свого Наказу «Про затвердження Типової форми плану розвитку закладу охорони здоров’я».

У повідомленні про оприлюднення йдеться що Постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році» (далі — Постанова) визначено, що заклади охорони здоров’я, які після зміни механізму фінансування отримують менше коштів порівняно з тим, що отримували за механізмом медичної субвенції, можуть укладати договори про Перехідне фінансове забезпечення комплексного надання медичних послуг закладами охорони здоров’я (глава 31 Постанови).

Запланована вартість перехідного фінансового забезпечення комплексного надання медичних послуг закладами охорони здоров’я, передбачених главою 31 Постанови, за місяць розраховується як комбінація глобальної ставки та ставки за результатами виконання договору про медичне обслуговування населення надавачем медичних послуг з урахуванням виконання закладом охорони здоров’я плану розвитку, який затверджено власником або госпітальною радою відповідного госпітального округу (його складено на підставі типової форми плану розвитку закладу охорони здоров’я, що визначена МОЗ в установленому порядку) та є частиною договору про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій за відповідною формулою.

Для реалізації вищезазначеного механізму і розроблено Типову форму плану розвитку закладу охорони здоров’я.

Прогноз впливу реалізації акта на ключові інтереси заінтересованих сторін

Пояснювальна записка

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження просять надсилати впродовж місяця з дня оприлюднення (15 липня 2020 р. — прим. ред.) до Експертної групи з питань розвитку медичних послуг Директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України або в електронному вигляді на адресу: [email protected]

Контактний тел.: (044) 253-69-67

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua