COVID-19: карантин може бути посилено — Степанов

25 червня 2020 о 12:54
1418

Регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) повинні посилювати карантинні обмеження у зв’язку з коронавірусом на місцях, якщо протягом трьох днів поспіль епідеміологічна ситуація в області не відповідає визначеним Урядом критеріям.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 25 червня 2020 р.

Заява Максима Степанова

«Уряд чітко визначив критерії, в тому числі щодо посилення карантину. Якщо протягом трьох днів показники на місці не відповідають критеріям, встановленим у Постанові Кабінету Міністрів України, регіональна комісія ТЕБ та НС повинна зібратися і визначитися щодо посилення карантинних заходів», — наголосив М. Степанов.

Як підкреслив очільник відомства, перелік карантинних заходів та обмежень, які повинні бути посилені, визначені у відповідній Постанові Уряду. Посилення відбувається на територіях зі значним поширенням COVID-19.

Критерії для посилення карантину

Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна одна з таких ознак:

  1. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, становить більше як 50%.
  2. Середня кількість тестувань становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.
  3. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (відношення кількості нових встановлених випадків захворювання до кількості проведених тестів) становить більше як 11%.
  4. Динаміка зростання випадків інфікування COVID-19 становить більше як 10%, що перевіряється у разі реєстрації більше 8 випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Раніше ми повідомляли, що МОЗ України вже розгортає лікарні другої хвилі, і станом на 24 червня 2020 р.  у таких лікарнях  підготовлено 11 576 ліжок.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua