COVID-19: МОЗ розгортає лікарні другої хвилі

24 червня 2020 о 12:26
6915

24 червня 2020 р. в Україні зафіксований новий антирекорд щодо захворюваності на коронавірус — 940 нових випадків на добу. Щоб забезпечити медичною допомогою усіх людей, які потребують госпіталізації, Міністерство охорони здоров’я України почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 24 червня 2020 р.

Коментар Максима Степанова 

«Ми вже працюємо над розгортанням лікарень другої хвилі, які надаватимуть допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Тобто ми уже усвідомлюємо, що в деяких областях, з таким ставленням людей до наших рекомендацій, іде зростання кількості пацієнтів, яких госпіталізують і які потрапляють до лікарень — а в лікарні забирають лише людей із тяжким перебігом хвороби — тобто це не безсимптомний перебіг. Тому нам потрібно розгортати другу хвилю» , — наголосив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, уже другий тиждень поспіль в Україні іде зростання кількості нових випадків COVID-19. При цьому збільшилася кількість людей, у яких виявили пневмонію. За минулу добу — це 958 осіб. М. Степанов вкотре закликав українців дотримуватися протиепідемічних заходів і не наражати себе та своїх близьких на небезпеку.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua