COVID-19: у лікарнях другої хвилі підготовлено 11 576 ліжок — Віктор Ляшко

24 червня 2020 о 14:59
1173

В Україні наявна сумна тенденція до зростання кількості хворих на COVID-19. Про це під час брифінгу 24 червня 2020 р. повідомив В. Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України. За його словами, із 23 тис. ліжок, виділених у лікарнях для першої хвилі коронавірусної епідемії, зайнято 3 895 ліжок, з них у відділеннях інтенсивної терапії — 350 ліжок. Усього в лікарнях першої хвилі підключені до апаратів ШВЛ 82 пацієнти.

Відпрацьовуються маршрути довезення пацієнтів

Нині ведеться активна підготовка лікарень другої хвилі для надання медичної допомоги. Вже підготовлено 11 576 ліжок, які можуть приймати хворих на коронавірусну інфекцію.

Водночас в деяких областях існують певні проблеми з організацією маршрутів довезення пацієнтів у медичні заклади, визначені як ті, що працюють із коронавірусними хворими. Тому найближчим часом МОЗ та НЗСУ спільно з регіональними представництвами будуть відпрацьовувати та організовувати маршрути довезення, включення в цю систему нових лікарень, які ще не були залучені до лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою. Першою такою областю стане Закарпатська, яка вже вичерпала ліжковий ресурс (має значну заповненість ліжок у лікарнях першої хвилі та значну кількість госпіталізованих у лікарні другої хвилі). Також МОЗ тримає на контролі надходження від НЗСУ передбачених законом коштів для надбавок медичним працівникам.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/moz.ukr/