COVID-19: розпочалися епідеміологічні розслідування смерті лікарів

23 червня 2020 о 16:55
1895

В Україні розпочалися епідеміологічні розслідування смерті лікарів, які працювали із хворими на COVID-19. Про це повідомили Президенту України Володимиру Зеленському під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася під його головуванням 23 червня 2020 р.

Після встановлення причини смерті лікарів можна буде здійснювати страхові виплати їхнім родинам, ініційовані Главою держави.

Коментар Володимира Зеленського

«Маємо рухатися зі страховими виплатами швидше, ніж COVID-19. І це стосується не лише тих, хто втратив близьких у бою з пандемією, але й лікарів, які пожертвували своїм здоров’ям», — наголосив В. Зеленський.

Коментар Максима Степанова

Міністр охорони здоров’я М. Степанов, який повернувся з відрядження до західних областей України, повідомив, що на Львівщині робитимуть ще 300 тестів на добу для ретельнішого моніторингу ситуації та уникнення черг. Також він додав, що сьогодні Міністерство охорони здоров’я України вивчає питання забезпечення ліками медичних закладів та їхньої готовності до можливої другої хвилі коронавірусу. Крім того, М. Степанов повідомив, що розглянуть зміну фінансування пакетів щодо допомоги хворим на COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua