Новий корпус лікарні «Охматдит» мають відкрити влітку — Президент

1 червня 2020 о 11:48
371

Міністерство розвитку громад і територій України перебуває у повній готовності до проведення тендерів для оновлення 220 приймальних відділень в опорних лікарнях, як обіцяв Володимир Зеленський. Про це йшлося  30 травня 2020 р. на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, яка відбулася під головуванням Президента за участю представників Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів. Глава держави наголосив, що вже зараз очікує на список першої черги відділень, які буде осучаснено.

Коментар Президента України

«Життя відновлюється, і ми маємо повертатися до того, що обіцяли перед пандемією коронавірусу. І без епідеміологічної ситуації українцям потрібні комфортні лікарні із сучасним обладнанням. А нині — тим більше. Усі ми — і пацієнти, і лікарі — втомилися від фізично та морально застарілих медичних закладів. Саме зараз — час це змінювати», — наголосив В. Зеленський.

Відкриття нового корпусу лікарні «Охматдит»

У зв’язку з карантинними обмеженнями перенесено відкриття нового корпусу лікарні «Охматдит», хоч там і закінчили основні будівельні роботи. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв, що відкриття можна буде здійснити наприкінці липня.

«Ми обіцяли відділення в червні. Розуміємо — коронавірус і тут попсував нам плани. Однак необхідно сучасне відділення «Охматдиту» відкрити влітку», — сказав Президент.

Укладення договорів із НСЗУ

Додатково В. Зеленському повідомили, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ) уклала договори з усіма лікарнями, й тепер медики отримають зарплати та надбавки за роботу з боротьби з коронавірусною інфекцією. Договори не укладено лише з кількома медичними закладами, які нині не працюють, оскільки перебувають у стадії ремонту. Міністерство охорони здоров’я України контролюватиме це питання.

Також підписано контракти на постачання засобів індивідуального захисту та обладнання, необхідного для боротьби з COVID-19. Перші закупівлі відбудуться вже наступного тижня. Державне підприємство «Медичні закупівлі України» повідомило про закупівлю 50 тис. респіраторів, які одразу надішлють до регіонів. Складено графік, що й коли буде закуплено.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами nszu.gov.ua