На будівництво нових приймальних відділень виділено 6 млрд грн — Шмигаль

7 травня 2020 о 11:32
842

Уряд запускає проєкт будівництва та реконструкції 210 приймальних відділень по всій Україні на суму щонайменше 6 млрд грн. Зокрема, роботи будуть здійснюватися коштом НАК «Нафтогаз України».

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду в середу, 6 травня 2020 р.

Будівництво й обладнання приймальних відділень

«Однозначно соціальна інфраструктура вимагає комплексних змін. Особливо це стосується медицини. Йдеться про реконструкцію і наповнення обладнанням 210 приймальних відділень опорних лікарень за єдиними стандартами по всій Україні.

Частина коштів, отримана від нашого найбільшого платника податків НАК «Нафтогаз», піде на будівництво та реконструкцію приймальних відділень по всій Україні. Ми говоримо про проєкт на суму щонайменше 6 млрд грн», — зазначив Прем’єр-міністр.

Медична реформа

Він наголосив, що Україні потрібна якісна та оновлена медицина. «Ми не зупиняємо медичну реформу. Ми говоримо про продовження та її реалізацію з корективами, які вніс коронавірус. Ми не хочемо втрачати жодного лікаря», — підкреслив Д. Шмигаль і доручив міністру охорони здоров’я якомога швидше опрацювати це питання.

Виплати медикам

Також Прем’єр-міністр акцентував увагу на проблемі з виплатами 300% надбавок медикам, які борються з COVID-19.

«Кошти перераховані в регіони. Їх достатньо. Не всі департаменти охорони здоров’я спрацювали правильно. Головам обласних держадміністрацій доручаю провести службове розслідування щодо нарахування 300% доплати медикам, які борються з коронавірусом», — зазначив Д. Шмигаль, доручивши міністру охорони здоров’я взяти це питання під особистий контроль.

Вихід із карантину

Очільник Уряду нагадав, що з 11 травня 2020 р. розпочнеться перший етап зняття карантинних обмежень. Тому вкрай важливо, аби до цього часу бізнес був готовим до роботи в нових умовах.

«Акцентую увагу міністра охорони здоров’я та головного санітарного лікаря, що дуже важливо дослухатися до порад, які надходять від бізнесу та суспільства, щоб усе було правильно організовано», — зазначив Прем’єр-міністр.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що найближчим часом остаточний варіант цього документа буде оприлюднено на офіційному сайті МОЗ України.

Підтримка громадян і бізнесу

Крім того, Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд продовжує вживати заходів із підтримки соціально вразливих верств населення та бізнесу, які найбільше постраждали від коронавірусу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua