COVID-19: доплати медикам виплатять найближчим часом — Степанов

13 травня 2020 о 11:42
2143

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України тримає на контролі ситуацію щодо виплати 300% надбавки медикам, які працюють із хворими на COVID-19. Як підкреслив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, на щоденному брифінгу 13 травня 2020 р., у деяких регіонах виплата була здійснена не у повному обсязі у зв’язку з бюрократичними колізіями, але вже найближчими днями кошти за березень 2020 р. будуть виплачені повністю. Виплати за квітень здійснюватимуться через НСЗУ і будуть проведені якнайшвидше.

Коментар Максима Степанова

«Щодо виплат за березень, то з ними виникли бюрократичні колізії, які потребують врегулювання. Особливо по тих областях, де виплати були здійснені не у повному обсязі. Це питання буде вирішено найближчими днями», — наголосив М. Степанов.

Як підкреслив очільник МОЗ, питання виплати 300% медикам, які борються із COVID-19, знаходиться на особистому контролі Президента та Прем’єр-міністра. МОЗ, зі свого боку, перебуває на постійному зв’язку із керівництвом областей і контролює ситуацію у розрізі кожного медичного закладу та медичного працівника.

Нагадаємо, 12 травня 2020 р. відбулася селекторна нарада під головуванням Президента України за участю очільника МОЗ, Прем’єр-міністра України, голови Офісу Президента та голів обласних держадміністрацій. Її темою було пришвидшення виплат за березень та квітень 300% заробітної плати працівникам, які працювали із хворими на COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua