COVID-19: фінансування за новим пакетом отримали 16 закладів екстреної медичної допомоги

13 травня 2020 о 10:18
3253

Як повідомляють у Національній службі здоров’я України (НСЗУ), 12 травня 2020 р. перераховано 86 191 553,04 грн шістнадцятьом центрам екстреної допомоги в межах пакета медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2».

Як відбувається процес контрактування

У НСЗУ нагадують, що постанова Уряду, яка дозволила починати укладати договори та робити виплати, набула чинності лише 5 травня 2020 р. Тож від початку прийому пропозицій до першої оплати минуло чотири робочих дні. Протягом цього часу понад 280 закладів охорони здоров’я подали близько 350 пропозицій. Станом на 12 травня 61 заклад вже очікує на проєкт договору. А 18 медичних установ — мають підписаний контракт, 16 з яких вже отримали перші виплати.

Завдяки оплаті через єдиного закупівельника медичних послуг лікарні оперативно і без посередників отримують кошти для лікування пацієнтів, а також для підвищення заробітної плати своїм працівникам, задіяним у наданні допомоги пацієнтам із коронавірусною хворобою.

Нагадаємо: НСЗУ розпочала контрактування закладів, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, з 6 травня. Пакети передбачають надання послуг із тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. На це додатково виділено понад 15 млрд грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr