COVID-19: виплати медикам мають відбутися до кінця тижня

6 травня 2020 о 11:33
2576

Усі медичні працівники, які у березні 2020 р. лікували пацієнтів із коронавірусною хворобою, мають отримати 300% доплати у повному обсязі до кінця цього тижня. Відповідне доручення  Максим Степанов дав напередодні керівникам обласних департаментів охорони здоров’я. Про це він повідомив на щоденному брифінгу 6 травня 2020 р.

Коментар Максима Степанова 

«Усі без винятку кошти були перераховані Урядом в регіони ще в середині квітня. Для мене неприйнятна ситуація, коли навіть зараз ці виплати не дійшли до медичних працівників. Так само неприйнятною є виплата надбавки не в повному обсязі. До кінця цього тижня місцева влада повинна забезпечити виплату 300% усім медикам, які у березні лікували хворих на COVID-19», — наголосив М. Степанов.

Очільник Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України зазначив, що відомство дало чіткі вказівки та роз’яснення щодо виплати 300% доплати усім медикам, які задіяні у лікуванні хворих на COVID-19. На основі даних від обласних департаментів (які вказали кількість медиків, задіяних у кожному регіоні) МОЗ провело розрахунки щодо необхідної загальної суми і винесло це рішення на засідання Уряду, після чого регіони отримали кошти в повному обсязі.

«Усі українські медики отримали чіткий сигнал: всі, хто працював із хворими на COVID-19, мають отримати 300% доплат до зарплати. Однак у деяких регіонах почали видавати кошти за погодинну роботу з COVID-19 або шукати зайві коми чи крапки в документах. Виплати повинні здійснитися у повному обсязі — це 300% — і не потрібно маніпуляцій!», — резюмував міністр М. Степанов.

Нагадаємо, що виплата коштів здійснюється за різними механізмами: за березень — через медичну субвенцію, а з квітня — через НСЗУ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua