До України прибув черговий медичний вантаж із Китаю

6 травня 2020 о 18:20
380

6 травня 2020 р. транспортний літак Ан-225 «Мрія» доправив в Україну 111,5 тон гуманітарного вантажу з Китаю. Медичне обладнання та матеріали будуть безкоштовно розподілені  між 120 медичними закладами у 13 областях.

Коментар Світлани Шаталової

«Цей вантаж має дві складові. Перша — це захист медперсоналу, який ми повинні вберегти. Друга — це обладнання, яке поїде до наших інфекційних лікарень, і це є чудова інвестиція в медичну інфраструктуру України», — підкреслила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, додав, що крім засобів захисту, НАК «Нафтогаз України» закупив медичне обладнання, яке допоможе діагностувати та вчасно виявляти ускладнення.

Також у церемонії зустрічі борту взяли участь заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська та голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Хто здійснював закупівлю

Закупівля здійснена Групою «Нафтогаз» за підтримки Офісу Президента України та Міністерства охорони здоров’я України.

Що придбано

Загальна вартість партії становить близько півмільярда гривень. Зокрема, було придбано 500 тис. захисних медичних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентгенапаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв. Вантажі доправили два рейси. Першу частину закупленого медичного обладнання та засобів захисту привіз в Україну літак  Ан-22 «Антей» (ДП «Антонов») 4 травня 2020 р. А 6 травня літак АН-225 «Мрія» доправив понад 320 тис. захисних костюмів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua