МОЗ днями озвучить пропозиції, як не допустити руйнування медицини

29 квітня 2020 о 10:11
2430

Реформа системи охорони здоров’я України повинна відбуватися таким чином, щоб внаслідок неї не закривалися лікарні та не звільнялися медичні працівники. Українцям потрібна якісна медична система, від якої виграють як лікарі, так і пацієнти.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу 28 квітня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Зараз ми проводимо аудит медичної системи України. Сигнали дуже тривожні, й ми вже напрацювали низку рішень, як виходити з цієї ситуації, які коригування ми будемо вносити зараз, в тому числі і в бюджет. Нам потрібне реформування медицини, а не її руйнування», — заявив М. Степанов.

Недофінансування психіатричних лікарень

На брифінгу було наведено приклад, що одна із психіатричних лікарень Києва, де працює 1401 особа (з них 126 лікарів та 364 медичні сестри), недофінансована на 153 млн грн, внаслідок чого 25% працівників потрапили під скорочення на другому етапі медреформи. Така сама ситуація з більшістю психіатричних лікарень країни. Найближчими днями МОЗ України запропонує алгоритм виходу з цієї ситуації.

Коли будуть озвучені шляхи виходу із ситуації

За словами міністра охорони здоров’я, завершення медичної реформи, якою будуть задоволені лікарі та пацієнти, є і завданням Президента України Володимира Зеленського. «Ми працюємо над тим, щоб найближчими днями озвучити свої пропозиції щодо виходу із ситуації, яка склалася. Щоб не було руйнування, звільнення медичних працівників та закриття лікарень», — наголосив міністр М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»