Скорочення медиків є наслідком медичної реформи — Максим Степанов

22 квітня 2020 о 11:36
9613

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає скорочення медичних працівників одним із головних наслідків медичної реформи в Україні. Тому Міністерство охорони здоров’я України проводить аудит вітчизняної системи охорони здоров’я, за підсумками якого будуть внесені зміни для недопущення скорочення медиків.

Про це М. Степанов заявив на щоденному брифінгу Міністерства охорони здоров’я України 22 квітня 2020 р.

«Медичні працівники — головний ресурс нашого здоров’я і надання нам медичної допомоги. Тому коли в нас починають відбуватися речі, про які ви сказали, — це неприпустимо (ішлося про масове скорочення медиків у Сумській області — ред.). За результатами аудиту ми будемо повноцінно розуміти ситуацію і вносити зміни, щоб скорочення медичних працівників не відбувалося», — зазначив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, тривожні сигнали щодо стану системи охорони здоров’я зараз надходять з усієї країни. Зокрема це пов’язано із дефіцитом фінансування медичних закладів порівняно з 2019 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua