Зниження зарплати чи звільнення медиків неприпустимі — Максим Степанов

27 квітня 2020 о 11:29
5313

Другий етап реформи охорони здоров’я України повинен відбуватися таким чином, щоб від цього виграли як пацієнти, так і медичні працівники України. Нове керівництво Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України працює над тим, щоб не допустити закриття лікарень і скорочення медиків, а також над підвищенням їхніх зарплат.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 25 квітня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Я хочу бути відвертим і розповідати про реальний стан справ: які є прорахунки в медичній реформі, що потрібно зробити для їх виправлення, який у нас план і як ми будемо його втілювати. Наше завдання — завершити медичну реформу не зі скороченим штатом медичних працівників, не з просто з нинішніми заробітними платами, а із зарплатами, які будуть набагато вищими. Щоб у нас була медицина, якою ми пишатимемося, яка на 100% допомагатиме усім українцям», — підкреслив М. Степанов.

За словами міністра, він розпочав аудит системи охорони здоров’я України. Мета аудиту — з’ясувати, наскільки вітчизняна медицина готова до другого етапу реформи, який стартував з 1 квітня 2020 р. Поки що, як підкреслив очільник відомства, сигнали з регіонів досить тривожні.

Зниження зарплати чи звільнення медиків — непримустимі.

«Ми отримуємо інформацію, що десь планують скорочувати штат медичних працівників, десь збираються знижувати рівень зарплати чи починають відправляти медиків у неоплачувану відпустку. Так не має бути», — наголосив М. Степанов.

Уже зараз, як підкреслив міністр, Уряд виконав доручення Президента і розробив механізм підвищення зарплати медикам, які лікують хворих на КОВІД-19, до 300%.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua