Класифікація ІСРС-2: підготовлено відеолекцію для лікарів

11 березня 2019 о 11:21
6574

З упровадженням на первинній ланці надання медичної допомоги електронної медичної картки записи у ній лікарі первинки мають вносити відповідно до Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ІСРС-2. Наразі українські сімейні лікарі, терапевти і педіатри вже активно використовують міжнародну класифікацію ICPC-2 у щоденній роботі. Близько 80% медиків первинки пройшли базові тренінги та ознайомилися з основними поняттями класифікації, кодами та принципами кодування.

Якщо ви пропустили тренінг або якісь аспекти залишилися для вас невирішеними — перегляньте відеолекцію від команди регіональних тренерів з ICPC-2.

Про що йдеться у відеолекції

У лекції міститься інформація про:

  • переваги ICPC-2;
  • основні поняття класифікації: епізод медичної допомоги, кодування причин, діагнозу та процесу;
  • структуру таблиці кодів;
  • правила кодування;
  • практичні кейси, які пояснюють логіку визначення кодів.

Які ще є корисні матеріали для лікарів

Інші корисні інструменти та ресурси, які допоможуть поліпшити навички роботи з ІСРС-2:

  1. Навчальний тренажер допоможе навчитися працювати з Міжнародною класифікацією первинної медичної допомоги ІСРС-2 та дозволить використовувати його під будь-які клінічні випадки, можливі у практиці лікаря первинної медичної допомоги.
  2. Додаток igiMED ICPC — його можна завантажити на мобільний телефон в Google Play Маркет.
  3. Група ICPC-2 UKRAINE в мережі Facebook — тут можна знайти потрібну інформацію і звернутися за допомогою.
  4. Регіональні тренери з Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ІСРС-2 можуть надати консультацію та провести тренінг.

Якщо вашій команді потрібен тренінг з ICPC-2, надішліть заявку у групі ICPC-2 UKRAINE або координатору на e-mail: [email protected]

Також планується підготовка друкованих методичних рекомендацій з практичними прикладами кодування за допомогою Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ICPC-2.

Більше інформації про ІСРС-2

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua, demo.icpc2.in.ua