Медична реформа: МОЗ звітує про результати роботи

7 лютого 2019 о 14:57
834

Як ми нещодавно повідомляли, 5 лютого 2019 р. Окружний адміністративний суд м. Києва частково задовольнив заяву народного депутата України Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

6 лютого 2019 р. на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України з’явилося повідомлення про те, як останнім часом змінилася система охорони здоров’я, яке ми і пропонуємо до уваги читачів.

Скільки Українців вибрали свого лікаря ?

МОЗ України повідомляє, що більше половини українців вибрали свого лікаря і 76% з них задоволені якістю послуг. Ще більше пацієнтів отримали доступ до якісних ліків і абсолютно всі — до ефективних вакцин за Національним календарем щеплень.

Медики отримали можливість заробляти більше грошей, а шанси хабарників різко пішли на спад. Водночас посилилися вимоги при вступі на медичні спеціальності.

76,6% жителів України задоволені своїм сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром

Свідченням цього є результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», проведене у жовтні 2018 р. Наразі декларації з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами підписали понад 25 млн жителів України — більше половини громадян. Це число значно більше, ніж очікували українські й закордонні експерти, і свідчить про потужний запит на зміни, який є в суспільстві.

У минулому році українські пацієнти і лікарі отримали чіткий список послуг первинної медичної допомоги, який для кожного пацієнта є безоплатним. Сімейний лікар, терапевт чи педіатр діагностує захворювання, призначає лікування та виписує рецепти, за якими у тому числі можна отримати препарати за програмою «Доступні ліки», виписує лікарняні, видає довідки. Також лікарі первинки мають у своєму арсеналі 8 базових лабораторних та інструментальних досліджень.

Гарантований пакет послуг у 2019 р. не зміниться

Крім того, з другої половини 2019 р. працюватиме програма «Безкоштовна діагностика». За направленням вашого сімейного лікаря ви зможете проходити декілька видів рентгенів, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи та інші діагностичні дослідження в будь-якому медзакладі за вашим вибором, який бере участь у програмі. Оплачуватиме послуги в програмі Національна служба здоров’я України (НСЗУ).

Суттєво підвищилися зарплати медиків у медзакладах, що долучилися до трансформації

Медичні заклади, що вже уклали договори з НСЗУ, почали отримувати оплати за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Ефективні комунальні заклади первинної медичної отримали оплати від НСЗУ до двох разів більше, ніж це було за старої моделі фінансування. Лише у січні НСЗУ оплатила медичним закладам за договорами 1,35 млрд грн. за надані пацієнтам послуги первинної допомоги.

Передусім зміна у фінансуванні відобразилася на зарплатах медиків. Рівень зарплат визначається згідно з колективним договором. За умови, що керівник закладу відповідним чином виставляє пріоритети, лікарі та медсестри отримують високі зарплати. Наприклад, лікарям Хмельницького центру первинної медичної допомоги № 1 у грудні нараховано заробітну плату близько 25 тис. грн., найбільше — 30 тис. за умови 1800 підписаних декларацій для сімейного лікарі і 900 — для педіатра. А в усіх вінницьких центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) лікарям нараховують до 25–29 тис. грн.

У ЦПМСД Нової Каховки на Херсонщині зарплата лікарів становить 15–16 тис. грн., а зарплата медсестер зросла до 10 тис. грн. Докладніше читайте, як збільшилися зарплати медиків у різних медичних закладах.

Українці вдвічі рідше оплачують медичні послуги на первинці з кишені

У жовтні 2018 р. 7% «віддячували» у кишеню лікарю, за 4 міс до того, у червні — 15%, а у серпні 2017 р. — 20%. Так само сходить нанівець культура віддяки подарунком: якщо у червні 27% респондентів «дякували» лікарям та медсестрам подарунками, то в жовтні — 14%.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Соціологічною групою Рейтинг у жовтні 2018 р.

Будь-які примусові збори коштів — неприпустиме явище в медзакладах. Так само обов’язковими для сплати не можуть бути благодійні внески.

Крім того, на сайті кожного обласного департаменту в обов’язковому порядку має бути вичерпна інформація про наявність та вартість лікарських засобів і медичних виробів, закуплених за кошти Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел у закладах охорони здоров’я України. Тобто кожен українець зможе перевірити, чи є у медичному закладі потрібний і безоплатний для пацієнтів препарат, і побачити, за якою вартістю конкретні ліки закупили. Це можна буде легко зробити в онлайн-режимі, навіть не виходячи з дому. Регіональні департаменти також повинні моніторити залишки ліків і вакцин у кожному медичному закладі області й за потреби оперативно перерозподіляти їх між закладами.

Боротьба з корупцією триває

Буде розроблено електронну систему управління запасами ліків. Ця платформа дозволить налагодити процес моніторингу залишків препаратів у лікарнях та зробить інформацію про ліки абсолютно відкритою і насправді доступною для пацієнтів.

МОЗ України продовжує системну боротьбу з корупцією в охороні здоров’я. Наша мета — створити нову екосистему, в якій стануть неможливими самі причини корупції завдяки зрозумілим, прозорим, чітким і чесним новим правилам і процедурам, однаковим для всіх. Докладніше, що робить МОЗ України для подолання корупції.

Наявні абсолютно всі вакцини за Національним календарем щеплень

Вакцини за Національним календарем щеплень — це єдиний надійний захист від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Вакцини якісні й ефективні, мають прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я — гарантію якості найавторитетнішої організації у галузі охорони здоров’я у світі.

Вакцини для України за кошти Державного бюджету закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Більше інформації щодо кількості закуплених вакцин та перевірити їх залишок можна у вашому регіоні за цією таблицею.

Зробити щеплення вакцинами, закупленими за державний кошт, можна лише у комунальних (які часто називають «державними») закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу. Це ті заклади охорони здоров’я, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. Не варто шукати вакцини, закуплені за державний кошт у приватних клініках або аптеках. Якщо ви підписали декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром із приватної клініки чи лікарем-ФОП, вакцинацію ви можете пройти у будь-якому комунальному закладі охорони здоров’я («державній» амбулаторії).

Якщо у вашому медичному закладі немає вакцини, зверніться до головного лікаря медичного закладу для з’ясування причини. Якщо головний лікар не може надати необхідної інформації, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області. Саме обласні департаменти є відповідальними, щоб у кожному кабінеті щеплення області були наявні вакцини від усіх хвороб за Національним календарем щеплень.

Держава закуповує в декілька разів більше ліків для високовартісного лікування при тяжких хворобах

Завдяки ефективності державних закупівель через міжнародні організації за 4 роки вдалося значно розширити кількість позицій, які закуповує держава для лікування хворих онкологічного профілю. Це означає, що ще більше українців отримали високовартісні препарати безоплатно. За даними звіту Центру протидії корупції, кількість препаратів у переліку ліків, які закуповує держава через міжнародні організації для дітей і дорослих з онкозахворюваннями, зросла на 30–40%, залежно від програми. Цього вдалося досягнути, перш за все, завдяки підвищенню конкуренції, здійсненню закупівель напряму у виробників, формуванню довіри до закупівельників та самої процедури закупівель в іноземних та українських постачальників, виходу на ринок генеричних виробників, а також підписанню довгострокових контрактів із виробниками, позиції яких є монопольними на ринку.

Програма онкології загалом стала одним із найуспішніших прикладів, де забезпеченість ліками значно зросла. 90% препаратів із програми дорослої онкології сьогодні закуповують дешевше, ніж у 2014 р. Так, ціну на Бікалутамід вдалося знизити у 19 разів, Доцетаксел — у 6 разів, а на Гемцитабін — у 4 рази. У 2017 р. було куплено у 6 разів більше Нілотинібу, ніж закуповувало МОЗ України у 2014 р. Також ПРООН вдалося закупити препарат Іматиніб для пацієнтів із хронічним мієлоїдним лейкозом у 67 разів дешевше, ніж це робило Міністерство до впровадження закупівель через міжнародні організації.

Фінансування дорослої онкології збільшилося у двічі

У минулому році оптимізація процесів дозволила МОЗ України вдвічі збільшити фінансування дорослої онкології: завдяки ефективності державних закупівель через міжнародні організації до передбачених за цим напрямом 709 млн грн. вдалося додати ще 910 млн грн. Закупівлі на загальну суму близько 1,6 млрд грн. дозволяють забезпечити значну частку покриття потреби в препаратах, наявних у державних закупівлях. Це означає, що у 2 рази більше пацієнтів отримають ліки для лікування раку безоплатно. На дитячу онкологію в Державному бюджеті 2019 р. закладено 631 млн грн., а на дорослу — 1,3 млрд грн.

У 2019 р. також вдалося ще на 10% збільшити фінансування дорослої онкології, гемофілії, розсіяного склерозу, а також низки дитячих програм (муковісцидоз, нанізм, дитячий церебральний параліч, гепатит та ін.), закупівель ліків для громадян з орфанними захворюваннями (хвороба Гоше, легенева артеріальна гіпертензія, бульозний епідермоліз, муковісцидоз дорослих). Окрім того, у 2019 р. вперше заплановано кошти для дорослих з ювенільним ревматоїдним артритом (ЮРА) і первинними імунодефіцитами (ПІД), оскільки раніше пацієнти із цими діагнозами після 18 років не отримували від держави життєво важливих ліків. Загалом за 40 напрямами державної програми закуповуються близько 500 препаратів та понад 700 медичних виробів.

На 17 тис. разів менше викликали швидку пацієнти із серцево-судинною недостатністю, критичними станами бронхіальної астми та діабету 2-го типу

Пацієнти з цими захворюваннями — серцево-судинними, діабетом 2-го типу і бронхіальною астмою — уже більше року отримують ліки безплатно чи з незначною доплатою за програмою «Доступні ліки». Нині це 258 препаратів (з них 64 — безплатно), які можна обміняти на рецепт лікаря в кожній третій аптеці України (на кінець 2018 р. у програмі брала участь 7501 аптека).

У 2018 р. пацієнти отримали ліки за 18 млн рецептів на суму понад 1 млрд грн., а за час роботи програми (з квітня 2017 р.) — за понад 32 млн рецептами на суму понад 1,6 млрд грн.

Урядова програма спонукає українців систематично відвідувати лікарів. Це дає можливість терапевтам контролювати перебіг хронічних захворювань, вчасно коригувати лікування та запобігати можливим ускладненням.

Регулярний прийом ліків та відвідування лікаря суттєво вплинули на зменшення кількості критичних станів у пацієнтів. Так, результати дослідження у травні минулого року показали, що за рік роботи програми «Доступні ліки» кількість пацієнтів з нормалізованою глюкозою у крові при діабеті 2-го типу збільшилася на 6,5%. Кількість викликів швидкої допомоги з підозрою на інсульт чи інфаркт зменшилася на 4,2%. Майже на 6% менше українці викликали швидку у зв’язку з нападом бронхіальної астми.

Врятовано 612 пацієнтів із гострим інфарктом міокарда у новостворених реперфузійних центрах

Завдяки урядовій програмі розвитку регіональних реперфузійних центрів за 2018 р. вдалося врятувати 612 пацієнтів із гострим інфарктом міокарда у 7 новостворених реперфузійних центрах. А в таких регіонах, як Одеса, Вінниця, Івано-Франківськ, Черкаси, кількість маніпуляцій із невідкладного стентування при гострому інфаркті зрівнялася з середнім показником у країнах Європейського Союзу, а саме 300 на 1 млн населення.

Минулого року вперше за всю історію незалежної України держава забезпечила потребу у стент-системах для екстреної допомоги пацієнтам із елевацією сегмента ST (тих пацієнтів з інфарктом міокарда, які потребують негайної допомоги) на 100%. Тобто кожен українець із гострим інфарктом міокарда у критичній ситуації одержує стент безоплатно. Завдяки ефективним закупівлям через міжнародні організації Україна закуповує фактично у 2,5–3 рази більше стентів, ніж у попередні роки. Наприклад, якщо раніше стент для України коштував 280 дол. США, то зараз – 130, а ціна на стандартні стенти знизилася втричі й становить близько 70 дол. Це кошти, які держава сплачує за стенти; для пацієнтів у невідкладному стані (при гострому інфаркті міокарда із елевацією сегмента ST) стенти є безплатними.

Роком раніше в 11 областях України смертність від гострого інфаркту міокарда знизилася на 20% порівняно із 2015 р. Це ті регіони, де вже працюють реперфузійні центри.

Реперфузійний центр — відділення у закладі охорони здоров’я, де безплатно проводять коронарне стентування (відновлення кровотоку по артерії серця) при гострому інфаркті міокарда. Іншими словами, це лікарня, де є апаратура для проведення ехокардіографії, відділення кардіології та інтенсивної терапії з відповідним оснащенням, лабораторія для визначення специфічних кардіологічних тестів крові та спеціалісти, які мають належний досвід — інтервенційні кардіологи. Такі центри працюють у режимі 24/7/365. Наразі в Україні 34 таких центри. Ще 6 відділень приймають пацієнтів із гострим інфарктом міокарда, але не цілодобово. У 2019 р. буде закуплено додатково 13 ангіографів для 11 адміністративно-територіальних одиниць.

Докладніше, як змінюється система надання допомоги пацієнтам з хворобами серця.

Вперше до медичних університетів відбирали абітурієнтів серед найсильніших

Минулого року вперше вступити на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» і «Педіатрія» змогли лише ті абітурієнти, які набрали понад 150 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів — біології, хімії чи математики. Встановлення порогового бала дозволило відібрати найкращих абітурієнтів. Наприклад, середній бал ЗНО з біології минулорічних абітурієнтів на контракті за спеціальністю «Медицина» становив 170, а «Стоматологія» — 177. Також високу мотивацію першокурсників вже відзначили викладачі медуніверситетів.

Встановлення порогу для вступу в заклад вищої освіти є частиною стратегії розвитку медичної освіти. Це дозволить підвищити якість медичних послуг, яка залежить від освіти лікаря.

Потужне підсилення інституційної спроможності охорони здоров’я

У 2018 р. створено принципово нові інституції і значно підсилено діяльність стратегічних. Серед основних здобутків:

  • Розпочала роботу НСЗУ. На початок 2019 р. 97% медичних закладів приєдналися до трансформації первинної ланки і уклали договори з НСЗУ (близько 20% з них — приватні заклади). Ці заклади вже перейшли на нову модель фінансування «гроші йдуть за пацієнтом», коли держава оплачує кошти за конкретні послуги, надані пацієнтам, які вибрали свого лікаря в цьому медичному закладі. За договором НСЗУ у 2018 р. виплатила закладам 3,5 млрд грн., у січні 2019 р. — 1,35 млрд грн.
  • Запрацювало ДП «Електронне здоров’я» — розробник технічного ядра електронної системи охорони здоров’я в Україні. Запуск електронної системи технічно дозволив реалізувати принцип «гроші йдуть за пацієнтом»: кожна декларація про вибір лікаря зафіксована у надійно захищеній системі, на її підставі пацієнти отримують послуги у свого лікаря, а медичний заклад — кошти від НСЗУ за обслуговування кожного пацієнта. У 2019 р. завдяки новим можливостям електронної системи розпочнеться перехід на електронний документообіг медичних закладів: паперові медичні картки, рецепти, направлення, лікарняні та довідки поступово будуть змінені на електронні. Це дозволить спростити процеси роботи лікарів з документами, а держава отримає прозорість ведення медичної документації та виключення можливості підробки документів.
  • Створили національну агенцію медичних закупівель — ДП «Медичні закупівлі України», — що поступово перейматиме закупівельні практики, напрацьовані міжнародними партнерами. Ключові завдання цього ДП — підвищити ефективність медичних закупівель на національному і регіональному рівнях, створити єдиний державний центр компетенції в медичних закупівлях. У 2018 р. ДП отримало затверджений штатний розпис та набрало перших членів команди, почало розбудову офісної інфраструктури, програму професіоналізації співробітників, підготовку пілотного електронного каталогу для медичних закупівель у системі ProZorro. У січні 2019 р. ДП «Медичні закупівлі України» оголосило свої перші тендери. Планується, що вже з 2020 р. агенція почне функціонувати як повноцінна центральна закупівельна організація та проводити закупівлі за кошти Державного бюджету, в тому числі за допомогою рамкових угод і електронних каталогів.
  • Підсилено спроможність Центру громадського здоров’я МОЗ України (ЦГЗ), який відповідає за збереження і зміцнення здоров’я українців, зокрема профілактику захворюваності, боротьбу з епідеміями, епідеміологічний нагляд, біологічну безпеку, стратегічне управління у сфері громадського здоров’я. Минулого року завдяки високим стандартам роботи центру, відзначених ВООЗ, Україна долучилася до Глобальної системи епіднагляду та реагування на грип. Вперше розроблено національний план боротьби з неінфекційними захворюваннями, запущено трирічне планування у закупівлі вакцин, що дозволить забезпечити постійну наявність вакцин у всіх регіонах, повністю забезпечено необхідним лікуванням людей із туберкульозом і ВІЛ, затверджено стандарт освіти у сфері громадського здоров’я. Упродовж цього року система ЦГЗ має сформувати мережу — центри працюватимуть у кожному регіоні країни та допомагатимуть державним підрозділам охорони здоров’я на місцевому рівні.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua