Суд заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України

5 лютого 2019 о 15:32
5190

5 лютого 2019 р. Окружний адміністративний суд м. Києва частково задовольнив заяву народного депутата України Ігоря Мосійчука про встановлення відсутності у Супрун Уляни Надії  компетенції (повноважень), передбаченої, зокрема, але не виключно, положеннями статті 44 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», п. 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 (УХВАЛА про забезпечення адміністративного позову № 640/463/19).

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook голова Радикальної партії Олега Ляшка народний депутат України Олег Ляшко, опублікувавши текст ухвали.

У документі йдеться, що суд ухвалив заяву Мосійчука Ігоря Володимировича про забезпечення адміністративного позову задовольнити частково.

Що вирішив суд

Заборонити першому заступнику міністра охорони здоров’я України Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України, передбачених, зокрема, але не виключно, положеннями статті 44 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» та п. 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 статті 8 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», а також іншими чинними нормативно-правовими актами України, якими вона не була наділена в порядку, передбаченому пп. 14 п. 10 про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 та Постановою Кабінету Міністрів України «Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутності» від 17 липня 2003 р. № 1096.

Зазначена ухвала підлягає негайному виконанню згідно з ч. 1 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ця ухвала може бути пред’явлена до виконання у порядку та спосіб, встановлені Законом України «Про виконавче провадження», у строк до 5 лютою 2022 р.

Коментар Міністерства охорони здоров’я України

У свою чергу у Міністерстві охорони здоров’я України також підтвердили цей факт.  У повідомленні на офіційному сайті Міністерства значиться: «Як стало відомо Міністерству охорони здоров’я України із засобів масової інформації, Окружний адміністративний суд м. Києва частково задовольнив заяву народного депутата та заборонив доктору Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

Консультуємося з юристами. Триматимемо в курсі. Працюємо!».

Читайте також Уряд висловив підтримку Уляні Супрун

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.facebook.com/O.Liashko,

moz.gov.ua