Уляна Супрун має повну підтримку Президента України

6 лютого 2019 о 11:26
449

5 лютого 2019 р. під час виступу на щорічному прийомі компаній — членів Американської торговельної палати в Україні Президент України Петро Порошенко висловив підтримку Уляні Супрун.

«Я хотів би висловити свою позицію як Президента стосовно сьогоднішнього судового рішення. Я як Президент  коментувати рішення суду по закону не маю права. Хочу наголосити на тому, що пані Супрун має повну підтримку Президента України», — зазначив Глава Держави.

Американська торговельна палата в Україні висловила занепокоєння

Зокрема, Президент Американської торговельної палати Андрій Гундер під час виступу висловив занепокоєння сьогоднішнім рішенням суду щодо в.о. міністра охорони здоров’я України У. Супрун. «Ми не маємо стояти осторонь. Зараз надважливо разом і Уряду, і бізнесу підтримати людину, яка змогла реалізувати одну з найбільш прогресивних реформ та знизити рівень корупції у сфері», — зазначив він.

Глава Держави про досягнення України

«Я дуже ціную, що ми разом з пані Супрун зробили. Разом з Урядом, разом із Парламентом зробили в напрямку медичної реформи. Я дуже ціную ту допомогу, яку я як Президент отримую в питаннях запровадження сільської медицини», — підкреслив П. Порошенко.

Він також зазначив: «Значною мірою успіхи, за яких Україна піднялася зі 153-го місця у рейтингу «Doing business» на 71-ше і ми точно продовжуємо рухатися далі, — це досягнення нашої спільної команди. І я дуже ціную, що 10 сходинок, на які Україна піднялася у рейтингу «Transparency International» — це результат нашої спільної роботи».

Глава Держави також наголосив, що пишається тим, що започаткував судову реформу в Україні. «Перша інстанція ще не реформована. Але я не маю жодного сумніву, що реформований Верховний Суд України встановить істину, — зауважив він. — Хочу наголосити і нагадати, що питання громадянства відноситься до виключної компетенції Президента України. Я нещодавно мав зустріч із пані Уляною. Наголошую, пані Уляна є громадянкою України, відповідно до Указу, підписаного Президентом України П. Порошенком про надання їй українського громадянства», — підкреслив Президент.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 р. Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив У. Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Також 5 лютого 2019 р. Уряд України висловив підтримку У. Супрун.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.president.gov.ua