Електронний рецепт з 1 квітня: підбірка інформаційних матеріалів для лікарів

31 березня 2023 о 09:29
11556

Нагадуємо, що з квітня 2023 р. електронний рецепт почне діяти для придбання всіх рецептурних ліків за власні кошти.

Втім норма щодо відпуску лікарських засобів за рецептом лікаря не є новою. З квітня додається лише новий цифровий інструмент — е-рецепт.

Електронний рецепт пошириться на всі рецептурні препарати, які зареєстровані в Україні та містяться в Державному реєстрі лікарських засобів. Рішення буде впроваджуватися поступово, з можливістю використання паперових рецептурних бланків.

При цьому задля зручності саме пацієнт зможе обрати, за яким рецептом він планує придбати ліки в аптеці — електронним або паперовим.

При цьому, обираючи е-рецепт, особа має розуміти, в якій аптеці вона зможе придбати ліки за електронним рецептом. Це можна перевірити, скориставшись спеціальним дашбордом на сайті Національної служби здоровʼя України. Для цього достатньо ввести чи обрати з переліку в пошуковому рядку назву населеного пункту.

МОЗ України підготувало перелік корисних матеріалів, які стануть у пригоді під час роботи з е-рецептом:

  1. Інструкція з підготовки;
  2. Питання-відповіді;
  3. Вебінар. Перехідний період;
  4. Вебінар. Поширенні запитання;
  5. Презентація експерта;
  6. Інформаційна наліпка;
  7. Курс Академії Національної служби здоровʼя України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці у Facebook, а також у Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис»