У деокупованому Ізюмі буде розгорнуто мобільний госпіталь

29 вересня 2022 о 16:03
549

Як ми вже повідомляли, 28 вересня 2022 р. міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко спільно з головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим провели в Харкові нараду з представниками міжнародних організацій, які надають Україні гуманітарну допомогу у сфері охорони здоровʼя.

Міністерство охорони здоровʼя України разом з міжнародними та місцевими партнерами працює над забезпеченням громадян на звільнених територіях критично важливими ліками та необхідною медичною допомогою. Однією зі спільних ініціатив стало рішення про розгортання в Ізюмі мобільного госпіталю. Він буде розгорнутий за допомогою Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) та благодійного фонду «Сумка самарянина».

«Госпіталь буде забезпечений усіма необхідними медикаментами та обладнанням для надання людям хірургічної допомоги», — наголосив В. Ляшко.

Серед учасників зустрічі були представники ВООЗ, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), благодійного фонду «Сумка самарянина» та незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів».

Нагадаємо, учора ЮНІСЕФ доставив 170 тонн допомоги для гуманітарних потреб 1,5 млн людей у Харківській обл. Допомога включає набори для надання екстреної медичної допомоги, набори для приймання пологів, хірургічне обладнання, ліки, памперси тощо. «Поставлені медичні товари використовуватимуть наші команди медицини катастроф, які з перших днів деокупації надають медичну допомогу людям», — підкреслив В. Ляшко.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua