Як медична допомога повертається на деокуповані території

29 вересня 2022 о 10:04
544

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 28 вересня 2022 р. провели в Харкові спільну нараду з представниками міжнародних організацій, які надають гуманітарну допомогу Україні, зокрема у сфері охорони здоровʼя.

Учасники наради

Серед міжнародних учасників зустрічі: Всесвітня організація охорони здоровʼя, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), благодійний фонд «Сумка Самарянина» та незалежна міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів».

Коментар Віктора Ляшка

«Зараз найголовніше завдання — об’єднати та скоординувати зусилля задля того, щоб мешканці деокупованих територій отримали необхідну медичну допомогу, якої вони були позбавлені протягом 7 міс. Ми робимо все від нас залежне для якнайшвидшого відновлення нормальної життєдіяльності та здоровʼя наших громадян. Ми вдячні міжнародним гуманітарним організаціям, які сьогодні прибули до Харкова для координації медичної допомоги та розширення гуманітарної підтримки в регіоні», — зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Оцінка потреб та гуманітарна допомога

Цими днями заступник міністра Богдан Боруховський також перебуває з робочим візитом на Харківщині, щоб оцінити рівень інфраструктурних руйнувань та потреби місцевого населення в деокупованих містах.

Міністерство охорони здоровʼя України разом з міжнародними та місцевими партнерами працює над забезпеченням громадян на нещодавно звільнених територіях критично важливими ліками та необхідною медичною допомогою.

Зокрема, ЮНІСЕФ цього дня доставив 170 тонн допомоги для гуманітарних потреб 1,5 млн людей у Харківській обл. Допомога включає набори для надання екстреної медичної допомоги, набори для приймання пологів, хірургічне обладнання, ліки, памперси тощо.

«Ми чітко знаємо потреби медичної сфери на звільнених територіях. Поставлені медичні товари використовуватимуть наші команди медицини катастроф, які з перших днів деокупації надають медичну допомогу людям», — наголосив В. Ляшко.

Слід зазначити, що за тиждень роботи на звільнених територіях Харківської обл. фахівцям команд медицини катастроф вдалося надати медичну допомогу 226 особам, зокрема в Балаклійський територіальній громаді Ізюмського району.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua