Почалася робота над Програмою медичних гарантій на 2023 р.

12 серпня 2022 о 09:57
995

Залученість професійної та пацієнтської спільноти до формування Програми медичних гарантій — важлива складова роботи над нею. На цьому наголошують у Національній службі здоров’я України (НСЗУ) і повідомляють, що 9 серпня 2022 р. відбулося установче засідання експертних груп щодо Програми медичних гарантій–2023. Над експертною оцінкою специфікацій та умов закупівлі медичних послуг працюватимуть майже 5 сотень експертів.

Хто увійшов до груп експертів

До робочих груп увійшли лікарі, медичні фахівці, керівники закладів охорони здоров’я, представники Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я України, Національної академії медичних наук України, представники громадських та пацієнтських організацій. Також до обговорення будуть залучені міжнародні партнери. Експерти надаватимуть НСЗУ методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку.

Що нового планується у Програмі медичних гарантій–2023

Клінічну експертизу пройде кожен із пакетів медичних послуг, за якими НСЗУ закуповуватиме медичні послуги у надавачів.

Одним із акцентів Програми медичних гарантій на 2023 р. буде розвиток первинної медичної допомоги як одного з ключових. Сімейна медицина є однією з найефективніших стратегій системи охорони здоров’я для збереження здоров’я громадян та раціонального використання коштів.

Зокрема, планується новий пакет психологічної допомоги на рівні первинної ланки, оскільки українці зараз потребують такої підтримки.

Ще один акцент — на розвитку медичної реабілітації, зокрема, відокремлення амбулаторної та стаціонарної реабілітації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr