НСЗУ запрошує медиків до участі в розробці Програми медичних гарантій на 2023 р.

11 липня 2022 о 13:10
717

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) розпочинає роботу над проєктом Програми медичних гарантій на 2023 р. та оголошує відкритий відбір позаштатних експертів для участі в розробці проєктів специфікацій та умов закупівлі медичних послуг відповідно до чинних нормативно-правових актів, наявних лікувально-діагностичних технологій з доведеною ефективністю, а також сучасної медичної практики в рамках послуг, які будуть надаватися за Програмою медичних гарантій у 2023 р.

НСЗУ запрошує доєднатися до команди позаштатних експертів кандидатів, які мають бажання долучитися до процесу подальшої трансформації системи фінансування охорони здоров’я та зробити власний внесок у підвищення якості медичних послуг в Україні, розширити досвід та отримати необхідні для роботи нові практичні знання, першими дізнаватися про подальші кроки в системі надання медичної допомоги, посилювати професійні зв’язки в медичній спільноті.

Хто може взяти участь у конкурсі?

Взяти участь у відборі можуть лікарі, а також інші фахівці в сфері організації та управління охороною здоров’я, представники громадських та міжнародних організацій, які працюють у сфері охорони здоров’я.

Вимоги до експертів

Обов’язковими вимогами до клінічних експертів є:

  • вища медична освіта;
  • досвід у сфері медичного обслуговування за спеціальністю та/або в організації та управлінні охороною здоров’я від 5 років;
  • власне бажання/самомотивація до роботи в якості експерта;
  • вільне володіння українською мовою.

Додатковими перевагами для клінічних експертів будуть:

  • наявність додаткової закордонної освіти та/або медичної практики (стажування), проходження тренінгів за спеціальністю;
  • вчене звання: доктор філософії (кандидат медичних наук) або доктор медичних наук за відповідною спеціальністю згідно з напрямом роботи експертної групи;
  • наявність публікацій, наукових статей у виданнях щодо Програми медичних гарантій, що індексуються в міжнародних наукометричних базах даних (>2 одиниць);
  • володіння англійською мовою.

Основні завдання

Основні завдання для залучених експертів:

  • участь у розробці проєктів специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за Програмою медичних гарантій у 2023 р.;
  • участь в онлайн-засіданнях робочих груп;
  • формування пропозицій до розробки проєктів галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Кандидатам, які бажають долучитися до команди позаштатних експертів НСЗУ на безоплатній основі, слід заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Прийом заяв триватиме до 18 липня 2022 р. Про успішний результат проходження відбору буде повідомлено на зазначену в анкеті електронну пошту.

Команда НСЗУ вдячна кандидатам за участь у відборі та бажання разом змінювати систему охорони здоров’я, враховуючи інтереси пацієнтів та медичних працівників!

Стабільність та надійне партнерство є пріоритетом роботи НСЗУ, особливо під час війни. НСЗУ реалізує Програму медичних гарантій в інтересах пацієнтів: щоб кожна людина мала доступ до належного лікування, а надавачі медичних послуг своєчасно отримували оплату за свою роботу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами nszu.gov.ua