Парентеральна периопераційна антибіотикопрофілактика: затверджено медичний стандарт

8 червня 2022 о 14:23
3402

Наказом МОЗ України від 17.05.2022 р. № 822 затверджено Стандарт медичної допомоги «Парентеральна периопераційна антибіотикопрофілактика» (далі — Стандарт).

Про що документ

Стандарт встановлює загальні вимоги до проведення парентеральної периопераційної антибіотикопрофілактики (далі — антибіотикопрофілактика) в закладах охорони здоров’я та фізичними особами — підприємцями, які зареєстровані в установленому законом порядку та одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики, що забезпечують медичне обслуговування населення відповідної території.

Для кого призначений

Стандарт призначений для керівників закладів охорони здоров’я, їх заступників, лікарів-анестезіологів, лікарів акушерів-гінекологів і лікарів-хірургів різних спеціальностей та фармацевта клінічного відділу інфекційного контролю закладів охорони здоров’я.

У документі наведено детальні вимоги до антибіотикопрофілактики.

Ознайомитися зі стандартом можна за посиланням.

Дивіться також медичний стандарт «Раціональне застосування антибактеріальних і антифунгальних препаратів з лікувальною та профілактичною метою».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua