Україна отримала 60 тис. курсів препарату молнупіравір

7 лютого 2022 о 12:48
611
Спеціальності :

Україна отримала 60 тис. курсів препарату молнупіравір, призначеного для лікування COVID-19. Виробником його є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme.

Коментар Віктора Ляшка

«Роботу над контрактуванням молнупіравіру ми почали ще у листопаді, під час підготовки до чергової хвилі COVID-19, — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Зараз ці ліки допоможуть нам у боротьбі з захворюванням та збережуть життя пацієнтам із груп ризику. Я вдячний колегам та партнерам за оперативну роботу та закупівлю цього препарату».

Найближчим часом МОЗ розподілить ліки та відправить їх у регіони. До квітня 2022 р. в Україну надійде ще 240 тис. курсів препарату.

Першочергово ці ліки призначатимуть пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та тяжкого.

Молнупіравір — це препарат прямої дії, який блокує фермент, необхідний вірусу для відтворення генетичного коду, чим запобігає його розмноженню та знижує ризик тяжкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі таблеток, не має особливих вимог щодо зберігання і його зручно приймати.

Молнупіравір зареєстрований та дозволений до екстреного застосування у США, Японії, Великій Британії та інших країнах.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua