Нову голову НСЗУ представлено колективу

18 листопада 2021 о 10:46
779

Як ми вже повідомляли, Кабінет Міністрів України призначив на посаду голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталію Гусак. Зустріч новопризначеного голови НСЗУ з колективом відбулася 17 листопада 2021 р.

Представлення колективу

Н. Гусак була обрана переможцем за результатами конкурсу на зайняття посади голови НСЗУ. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко подякував т.в.о. голови НСЗУ Дмитру Самофалову за службу та представив голову НСЗУ колективу. До призначення головою НСЗУ Н. Гусак працювала заступником голови Чернівецької обласної державної адміністрації і займалася питаннями медичної сфери.

Коментар Віктора Ляшка

«НСЗУ має бути повноцінним органом виконавчої влади, який має голову, укомплектований штат та працює, як швейцарський годинник. Наш пріоритет на наступний рік — контрактування закладів за пакетами в межах Програми медичних гарантій (ПМГ)-2022, розуміння принципів ПМГ на місцях та своєчасна оплата за надані медичні послуги», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Коментар Наталії Гусак

Очільник НСЗУ Н. Гусак зазначила,  що працюватиме над тим, щоб НСЗУ стала не лише опорою для всієї системи охорони здоров’я у частині фінансування, а й службою, яка завоює безумовний авторитет управлінців медичної галузі, медичних працівників та всіх українців, які потребують медичної допомоги.

«Я тут, бо прагну працювати у команді нашого Президента, нашого Уряду. Рада долучитися до команди, яка реалізує політику у сфері охорони здоров’я. Переконана, що мій професійний досвід та гасло «»Взаємодія заради прориву» дозволять посилити взаємодію НСЗУ з органами місцевого самоврядування та державними інституціями. І це дасть поштовх до  подальшого розвитку медичної галузі», — наголосила голова НСЗУ Н. Гусак.

Нова очільниця НСЗУ має досвід роботи регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров’я в Чернівецькій та Івано-Франківських областях Програми ULEAD з Європою та значний управлінський досвід в державних органах влади.  Освіту за спеціальністю «фінанси» отримала у Буковинському державному фінансово-економічному університеті. Учасник освітніх програм Аспен Інститут Київ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами nszu.gov.ua