Уряд призначив голову Національної служби здоров’я України

17 листопада 2021 о 14:57
1233

Кабінет Міністрів України 17 листопада 2021 р. призначив Наталію Гусак на посаду голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). До цього вона працювала заступником голови Чернівецької обласної держадміністрації, курувала медичний напрям.

Також Н. Гусак була регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров’я у Чернівецькій та Івано-Франківській областях програми U-LEAD з Європою.

Нагадаємо, Національна служба здоров’я України є найважливішим провідником зміни моделі фінансування системи охорони здоров’я в Україні, що має забезпечити:

  • прозорі і зрозумілі гарантії держави щодо обсягів безоплатної медичної допомоги;
  • кращий фінансовий захист громадян у випадку хвороби;
  • ефективний та справедливий розподіл державних коштів;
  • стимул покращувати якість медичної допомоги закладами охорони здоров’я всіх форм власності.

НСЗУ оперує коштами  бюджету через Програму медичних гарантій (ПМГ), яка в повному обсязі в Україні працює другий у рік. ПМГ складається з пакетів послуг, визначених на підставі пріоритетів в охороні здоров’я.  НСЗУ гарантовано сплачує надавачам за надані пацієнтам послуги відповідно до укладених договорів.

Раніше ми повідомляли, що  10 листопада 2021 р. Кабінет Міністрів України на своєму засіданні визначив переможця конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А» —  голови НСЗУ.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua