Кіберполіція та Мінцифри викрили підробників ПЛР-тестів на COVID-19

21 вересня 2021 о 12:13
400

Кіберполіція та Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) викрили підробників ПЛР-тестів на COVID-19 у Запоріжжі.

З початку року працівники турагентства підробили понад 100 довідок вартістю 500 грн кожна. Результати «тестів» видавалися на бланках із підробною печаткою однієї з державних установ Міністерства охорони здоров’я м. Запоріжжя та підписом завідувача лабораторії.

Проведено обшуки

В офісі турагентства знайшли комп’ютерну техніку, мобільні телефони, підроблені ПЛР-тести та «чорнові» записи. Також обшук провели в державній установі Міністерства охорони здоров’я. З’ясувалося, що відомості до бази даних медичної установи не вносилися, дослідження не проводилися, а порядковий номер довідки не відповідав порядковому номеру в установі.

Наразі відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають.

Мінцифри закликає усіх українців уникати таких ситуацій і не купувати підробні ПЛР-тести або COVID-сертифікати. Якщо ви бачите, що хтось продає підробні тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили підробника COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua