Правоохоронці викрили підробника COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів

16 вересня 2021 о 10:48
1323

У Львівській обл. співробітники кіберполіції, Яворівського районного відділу поліції та Міністерства цифрової трансформації викрили чоловіка, який підробляв COVID-сертифікати та ПЛР-тести для виїзду за кордон. Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Подробиці

Чоловік продавав громадянам підроблені медичні довідки для перетину державного кордону. Водночас жодних лабораторних тестів клієнти не проходили. Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах у месенджері, де було понад 15 тис. підписників. Здебільшого клієнтами правопорушника були перевізники.

Чоловік використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом він виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на коронавірус.

Вартість однієї довідки становила 500 грн, COVID-сертифіката — 1500 грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та у його автомобілі. Вилучені комп’ютерна техніка, печатки, COVID-сертифікати. Наразі відкрите кримінальне провадження і триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснює Яворівська окружна прокуратура.

Уряд закликає усіх українців уникати таких ситуацій і не купляти підроблені ПЛР-тести або COVID-сертифікати. Якщо ви побачите, що хтось продає підроблені тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua