COVID-19: Україна отримала ще 54 тис. доз вакцини AstraZeneca

6 серпня 2021 о 11:07
572

4 серпня 2021 р. Україна отримала  54 тис. доз вакцини AstraZeneca як гуманітарну допомогу від уряду Литви. Про це повідомляють у МОЗ України.  Країна планує згодом надати  Україні ще 77 тис. доз цієї вакцини.

Коментар Віктора Ляшка

«Захистити якомога більше українців від COVID-19 до кінця цього року — така ціль сьогодні стоїть перед нами. Наразі вже маємо понад 6 млн щеплень. Ми на цьому не зупиняємося й продовжуємо забезпечувати доступ до вакцинації всім охочим. Дякую уряду Литви за виділення вакцин та допомогу в поставці. А українців прошу не зволікати та якомога швидше відвідати найближчий центр масової вакцинації чи пункт щеплення та захистити своє здоров’я», — зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Вакцина AstraZeneca піде на щеплення другою дозою, а також у пункти щеплень.

Нагадаємо, що в Україні триває 5-й етап кампанії з вакцинації проти COVID-19, на якому щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років. Наразі щеплення проводиться 4 вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Станом на 5 серпня 2021 р. Україна вже отримала майже 12 млн доз цих вакцин.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua