Розпочалося будівництво багатопрофільної обласної лікарні в Краматорську

2 серпня 2021 о 10:57
1494

Під час робочої поїздки до Донецької обл. 30 липня 2021 р. Президент України Володимир Зеленський ознайомився з початковим етапом будівництва сучасної обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську.

Лікарня споруджується в межах програми Президента «Велике будівництво».

Як розповів Главі держави очільник Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, після отримання офіційного дозволу на будівництво на об’єкті розпочалися роботи.

Цей медичний заклад не лише підвищить рівень охорони здоров’я в Донецькій обл., а й забезпечить якісною високоспеціалізованою медичною допомогою мешканців прилеглих територій Луганщини та Харківщини.

Президент  відзначив масштабність цього проєкту й наголосив на важливості появи на сході України такого надсучасного медичного центру.

Про проєкт

Проєкт передбачає створення в лікарні потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням, розрахованого на 600 відвідувань за зміну. Стаціонарну допомогу планують надавати в умовах 19 відділень із загальним фондом 600 ліжок.

У структурі лікарні передбачене функціонування унікальних високоспеціалізованих відділень. Більшість видів медичної допомоги, які планують надавати тут, взагалі не надаються на території Донецької та Луганської областей або потребують значного розширення. Це стосується кардіохірургії (зокрема дитячої), судинної хірургії, гематології, проктології, торакальної хірургії, урології, політравми тощо. На базі стаціонарних відділень буде розміщено клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.

Друга черга будівництва передбачає створення медичного містечка з житловим будинком на 50 квартир підвищеної комфортності для медперсоналу, гуртожитку для студентів медичного університету та медичних працівників на 100 місць, а також готелю на 100 місць для відвідувачів і пацієнтів, які проходять амбулаторне лікування.

Розбудова іншої медичної інфраструктури

Голова Донецької облдержадміністрації також розповів В. Зеленському про стан реалізації Національної програми «Велике будівництво» в регіоні, зокрема в частині ремонту й будівництва доріг, об’єктів соціальної інфраструктури.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко наголосив, що Донецька обл. – перша за кількістю проєктів «Великого будівництва». Всього в регіоні ремонтують 4 лікарні, крім того, готові 10 відділень у кожній опорній лікарні та 5 сільських амбулаторій.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua, president.gov.ua