Президент повідомив про будівництво в Україні 5 медичних містечок

26 жовтня 2020 о 11:36
1585

23 жовтня 2020 р. під час перебування з робочою поїздкою на Донеччині Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті після реконструкції Обласного діагностичного центру з консультативною поліклінікою у місті Слов’янську.

Глава держави оглянув нові кабінети МРТ та КТ, відділення діагностичної ендоскопії та відділення інтервенційної хірургії для проведення лікування протягом однієї доби. У центрі передбачена максимальна комп’ютеризація з використанням медичної інформаційної системи та електронної черги з можливістю бронювання онлайн. Будівлю максимально адаптували до потреб маломобільних груп населення та людей із вадами зору. Загальна вартість будівництва й закупівлі обладнання становить понад 330 млн грн.

Відремонтований центр зможе надавати якісніші діагностичні послуги мешканцям Донеччини. Тут виконуватимуть вузькоспеціалізовані та високотехнологічні дослідження.

В. Зеленський під час спілкування з працівниками діагностичного центру зазначив, що наявність висококваліфікованих лікарів і сучасного обладнання — запорука надання якісної медичної допомоги.

Обласна лікарня у Краматорську

Президенту також презентували план будівництва обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську. Вона має стати флагманським медичним проєктом з будівництва п’яти медичних містечок по всій країні.

Такий медичний заклад у Краматорську зможе забезпечити якісною високоспеціалізованою медичною допомогою понад 2,5 млн мешканців Донеччини, Луганщини та Харківщини.

Проєкт передбачає створення у складі лікарні потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням із впровадженням методів експрес-діагностики найбільш поширених хвороб. Консультативне відділення розраховане на 600 відвідувань за зміну. Стаціонарну допомогу планують надавати у різних відділеннях.

Вартість першої черги будівництва становить 5,9 млрд грн, загальний кошторис — 8 млрд грн. Почати спорудження планують у І кварталі 2021 р. за наявності відповідного фінансування.

5 медичних містечок та позабюджетне фінансування

Глава держави запевнив, що фінансування буде забезпечене.

«У нас є завдання — зробити п’ять медичних містечок по Україні. Ми їх зробимо», — наголосив В. Зеленський.

При цьому Президент акцентував увагу на необхідності пошуку й позабюджетних шляхів фінансування для будівництва всього містечка водночас, а не поступово, чергами протягом кількох років.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua