Уряд розширює проєкт з аеромедичної евакуації

14 липня 2021 о 17:15
452

Міністерство охорони здоров’я залучає до експериментального проєкту з аеромедичної евакуації Державну службу України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Разом із цим розширюється перелік завдань, які суб’єкти державної авіації можуть виконувати для забезпечення розвитку трансплантації в Україні.

Коментар Віктора Ляшка

«Учора гелікоптер спеціального авіаційного загону ДСНС України доставив хлопчика з Житомирської обл. в Охматдит. Саме завдяки оперативній та злагодженій роботі системи екстренки дитині вчасно надали необхідну допомогу і врятували життя», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що у квітні–травні 2021 р. медичним гелікоптером ДСНС вже було транспортовано 9 пацієнтів з гострими порушеннями мозкового кровообігу, розладами серцево-судинної системи, травмами та опіками до профільних закладів охорони здоров’я Львівської обл. Тепер така співпраця стане регулярною та суттєво розширить географію, оскільки експериментальний проєкт з аеромедичної евакуації передбачає перевезення складних пацієнтів з 14 обласних центрів.

Ухвалена 14 липня 2021 р. постанова Уряду вносить зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 9 березня 2021 р. № 339 і від 17 березня 2021 р. № 262.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua