Аеромедичний простір: вертоліт ДСНС вперше доправив пацієнтку до лікарні

12 квітня 2021 о 10:26
411

Аеромедичний простір запрацював в Україні 9 квітня 2021 р. Уперше вертоліт ДСНС доставив до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова пацієнтку з м. Турка. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Це перше транспортування пацієнта в межах пілоту з аеромедичної евакуації. Пацієнтці 79 років, підозра на гострий мозковий інсульт, зараз вживають всіх заходів зі спасіння вже у лікарні. Для нас це велика перемога, адже це ще один великий крок до швидкого та якісного порятунку життя. Над цією ідеєю ми працювали рік, сподіваюся, що до пілотного проєкту в Київській і Львівській областях доєднаються й решта регіонів», — наголосив міністр.

Проєкт з аеромедичної евакуації, ініційований МОЗ, розпочався 1 квітня цього року. Перевезення повітряним транспортом пацієнтів передбачене, зокрема, у випадках, якщо наземним транспортом воно ускладнене з об’єктивних причин та може призвести до значного погіршення стану здоров’я чи ускладнення подальшого перебігу хвороби пацієнта внаслідок затримки госпіталізації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua